Samenleving

We zien het als onze plicht om met ons bedrijf iets te betekenen voor de maatschappij. Dat doen we op de volgende manieren:

B Corp standards

To help enhance our impact, we’ve become a B Corp – part of a global community of leaders using business as a force for good. As a certified B Corporation, Aliter meets the highest standards of verified social and environmental performance, public transparency, and legal accountability to balance purpose and profit. We do so largely by using a circular business model.

We’re proud to be a B Corp, and to have joined ranks with some truly inspiring companies, like Ben & Jerry’s, Danone, Engie, Tony’s Chocolonely and Dopper.

Learn more about B Corp

1

Circulaire IT

We hanteren een circulair businessmodel: we zijn actief in de markt van refurbished netwerkapparatuur. Ons doel is om in 2025 een half miljoen IT-producten te hebben hergebruikt. Hiermee willen we de hoeveelheid CO2 uitstoot verminderen, door zowel de productie als de hoeveelheid afgedankte apparatuur te beperken.
2

Energie & gezondheid

Ons doel is om op de volgende gebieden een “conscious company” te zijn: gezondheid, afval en energiegebruik. We streven er naar om altijd de meest groene oplossing te kiezen, in zowel interne als externe bedrijfsvoering.
3

Goede doelen

We helpen onze klanten om met hun IT-infrastructuur iets voor de maatschappij te kunnen betekenen. Als we producten terugkopen, kunnen ze ervoor kiezen een donatie te doen aan een goed doel naar keuze. Zo hebben we al Kidsrights, Net4kids en Friends of Sengerama geholpen.
4

Kansen Creëren

We geloven in het creëren van kansen en het bewerkstelligen van verandering met IT. We investeren dan ook in goede doelen en IT-start-ups die zich hiervoor inzetten. Op dit moment hebben we gekozen om te investeren in www.thaki.org. Deze organisatie installeert lessoftware op refurbished laptops om de baankansen van jonge vluchtelingen te verbeteren.
5

Team & Maatschappij

We geloven in de kracht van onze teamleden in hun eigen community. We investeren dan ook een bepaald percentage van onze winst in door onze teamleden uitgekozen gemeenschapsinitiatieven. Dat kan de vorm krijgen van shirtjes voor het voetbalteam, een donatie aan hun favoriete goede doel of ondersteuning van een project waarmee men een positieve verandering hoopt te bewerkstelligen.
for-product energy chance-it sport good-it
Meer weten over onze maatschappelijk betrokkenheid?

Versterk ons team